Let's spread some vintage love!

Bij Indigo Vintage geloven we in samenwerking en steunen we graag andere ondernemingen die actief zijn in de vintage of sustainable markt. Maak hieronder kennis met een aantal intiatieven die wij een warm hart toedragen.  Let's support one another and spread some vintage love!

 

 

Von Deux

 

Al een tijdje volgen we Von Deux op insta. Von Deux is een webshop gespecialiseerd in toffe hand-picked vintage kleding, schoenen, sieraden en accessoires. Recent kozen ze echter voor een nieuw avontuur en openden ze hun eigen winkel aan de Goudsesingel in Rotterdam. Omdat wij altijd erg enthousiast worden wanneer andere mensen de verkoop van mooie, pre-loved items ook serieus nemen, besloten we Rosanne, eigenaresse van Von Deux, wat vragen te stellen over haar motivatie en ervaring met haar winkel. Maak kennis met haar en haar mooie onderneming!

 

Rosanne, waar komt jouw passie voor vintage kleding vandaan?

 

"Ik ben al sinds mijn pubertijd geïnteresseerd in vintage kleding. Dat is begonnen met muziek. Ik begon in de jaren ’90 te luisteren naar The Doors, Jimi Hendrix, Janis Joplin etc en begon mij als hen te kleden. Kort daarna ben ik erg beïnvloed door de grunch muziek en maakte ik eigenlijk een combinatie tussen de hippie en alternative style. Ik kreeg één keer in de drie maanden kleedgeld en dan pakte ik meteen de trein naar Amsterdam om daar alles uit te geven op het Waterlooplein. Ik draag nog steeds kleding die ik toen kocht, dat zegt wel wat over de kwaliteit van vintage.”

 

Von Deux bestaat nu 3 jaar. Wat was destijds je belangrijkste motivatie om met de winkel te starten?

 

“Ik werkte als docent en dat werk begon mij steeds minder te bevallen. Ik miste creativiteit en luchtigheid in mijn werk en het docentschap werd steeds zwaarder en veeleisender.  Daarnaast waren mijn zus en vader ernstig ziek en zag ik in dat ik de stap moest maken, want het leven kan echt heel kort zijn. Ik ben eerst wat minder in het onderwijs gaan werken en besteedde de overgebleven tijd in mijn webshop. In februari ben ik volledig gestopt met lesgeven om mij compleet te richten op mijn winkel.”

 

Alle items die jullie verkopen zijn handpicked. Hoe bepaal je welke stukken je wel aan de collectie toevoegt en welke niet?

 

“Alle items zijn inderdaad handpicked. Ik ben diegene die op markten op haar knieën zit te graaien in een berg kleding, op zoek naar de parels. Daarna wordt alles thuis gewassen en gestreken.”

 

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze geen vintage en tweedehands kleding shoppen, omdat ze het te lastig vinden. Hun bezwaar is bijvoorbeeld dat er van alles maar één maat is, of dat ze het moeilijk vinden te combineren. Welk advies zou je hen kunnen geven?

 

“Ik krijg deze vraag inderdaad regelmatig. Wanneer je naar de commerciële winkels gaat zie je vaak setjes en kleurencombinaties bij elkaar hangen. Dat is makkelijk, want je hoeft er verder niet echt over na te denken. Vintage shoppen kan echt heel erg overweldigend zijn met al die prints en kleuren bij elkaar. Ik zou aanraden om, voordat je gaat winkelen, eerst eens goed te kijken wat je nog in je eigen kledingkast hebt liggen en hangen. Wat draag je graag? Welke stoffen, kleuren en prints zijn favoriet? En wat mist er nog en wat zou je graag willen vinden? Je zou ook een moodbord kunnen maken op Pinterest. Hierdoor kun je gerichter zoeken en bepaalde secties meteen links laten liggen.”

 

En waar let je zelf het meest op als je voor je eigen garderobe (vintage) kleding koopt?

 

“Wanneer ik voor mijzelf ga winkelen duik ik er eigenlijk zonder bepaald plan in. Ik kijk wel wat er is en wat mij past. Ik ben wel dol op broeken en, vooral, jasjes. O ja, en leren vintage tassen, daar heb ik ook een enorm zwak voor! Ik kan echt zo blij worden wanneer ik een mooi item heb gevonden en dat mij ook nog eens past. Maar, ik moet eerlijk zeggen, er zijn maar weinig situaties dat ik niet geslaagd thuiskom.”

 

Nog plannen voor de toekomst?

 

“Sinds 13 juni heb ik in Rotterdam mijn eigen fysieke winkel geopend. Een enorme stap, heel spannend ook! Ik liep al een tijdje rond met dat idee en was al wat aan het rondkijken. Na 16 jaar met veel mensen (leerlingen) samengewerkt te hebben opeens alleen thuis een webshop runnen is een behoorlijke verandering en ik wilde eindelijk eens werken in de stad waar ik ook in woon, het prachtige Rotterdam. Ik heb een mooi pand in een heel leuk en opkomend stukje van de stad en ik kon niet blijer zijn. We gaan verder zien wat de toekomst zal brengen, maar ik heb er heel veel zin in!”

 

 


DLC Couture

 

Mijn naam is Dalynnja de Klerk. Ik heb altijd al gedroomd van een eigen atelier of winkel. Maar het leek me een goed idee om klein te beginnen, met een webshop.

Ik vind het geweldig om aparte kleding te ontwerpen en te maken. En ik wil mijn passie voor vintage geïnspireerde kleding graag met anderen delen.

Mijn winkel bestaat uit vintage geïnspireerde kleding en accessoires. Geïnspireerd door de vintage  mode iconen en de klassieke tijdloze silhouetten uit de jaren ’40 tot en met '70. Eerlijk en met liefde gecreëerde mode klassiekers.

Dalynnja Le Clerq Couture maakt kledingstukken in elke maat, voor elke vrouw.

Mijn missie is kleding van toen naar nu brengen. Ik wil mensen in de droomwereld brengen van vroeger, de tijd dat iedereen nog uren besteedde aan het perfect gekrulde haar... De tijd dat mensen er netjes uit wilden zien, verschillende lagen onderkleding droegen, er tip top uitzagen voor een doordeweekse dag. Ik wil de tijd terugbrengen dat mensen hun best nog deden.

Limited editions & handmade

Weg van massaproductie en eentonigheid.

De kleding van DLC Couture wordt verkocht in limited editions zodat elk ontwerp speciaal en uniek blijft. Als een item is uitverkocht komt hij nooit meer terug in precies dezelfde stijl.

Elk item wordt exclusief verkocht via onze online boutique.

Elk item is ontworpen en handgemaakt door Dalynnja de Klerk in haar privé huis atelier in Nederland. Alles wat je besteld is 'made to order'. Dit betekent dat het kledingstuk pas gemaakt wordt nadat je het hebt besteld. Op deze manier wordt er geen stof en materiaal verspilt. Waar mogelijk gebruikt DLC Couture natuurlijke, bio degradable stoffen.

Tijdperk accurate kleding

Dalynnja Le Clerq Couture creëert handgemaakte kleding en accessoires, geïnspireerd door de vintage mode iconen en de klassieke tijdloze silhouetten uit de jaren ’40, '50. '60 en '70. Elk kledingstuk wordt gemaakt met vintage naai en constructie technieken, tijdperk accurate materialen en details. Eerlijk en met liefde gecreëerde mode, op jouw maat gemaakt.

Made to measure

De designs van Dalynnja Le clerq Couture zijn te bestellen in zowel standaard maten als 'made to measure'. Bij 'made to measure' vul je ons maatformulier in en naarmate hiervan gaan wij het door jou gekozen kledingstuk maken op jouw maat.

Door onze 'made to measure' service kunnen wij vrouwen met elke maat blij maken. En een tevreden, blije klant is voor ons het belangrijkste!

Made to order

Heb je al jaren gedroomd van jouw perfecte trouwjurk maar kan je hem nergens vinden? DLC Couture kan jouw droom verwezenlijken! Maatkleding is kleding die voor de klant op maat wordt gemaakt. Naar de persoonlijke lichaamsmaten wordt een kostuum gemaakt naar eigen wensen.

De favorites van Indigo Vintage

Wij van Indigo Vintage vinden DLC Couture een supermooi young designerlabel. Uit een kijkje in hun webshop blijkt gelijk Dalynnja’s goede gevoel voor elegantie en sfeer; de vrouwelijke silhouetten,  combinatie van luxe en speelse stoffen en doordachte details in voering en knopen. Kijk bijvoorbeeld naar The Betty Ensemble: een early-60s inspired jurk van natuurlijk peachkleurig linnen met bijpassende bolero en voering met schilderachtige florale motieven die terugkomt in de vele zorgvuldig gemaakte details als sjaaltje en knopen. Hier hoef je niks meer aan toe te voegen, een makkelijke show stopper indeed! Één van onze andere favorieten is hun black figurehugging The Bodacious Babe Dress. Gewoon omdat hij zo ontzettend sexy en elegant is. Deze zouden we combineren met simpele zwarte pumps en een van onze vergulde vintage oorclips; als finishing touch een klassieke rode lipgloss and off you go - giving your boyfriend those tingling vibes!


StashRak

 

StashRak is a UK-based, secondhand clothing marketplace for buying, selling, and trading preloved fashion and accessories. We believe that every item of clothing has a story that can last for many lifetimes and our job is to find new homes for objects of the past, thereby championing a circular economy.

 

The business was founded by Alex Gushurst-Moore, an art historian living in Cambridge, UK. A personal passion project quickly grew into a family business, with Alex’s sister Jo and partner PJ heading up social media and operations respectively.

Sustainability is at the root of what we do. Pick-ups and drop-offs in Cambridge are serviced by bike and foot; our packaging is responsibility sourced, made of recycled materials, and fully recyclable; and for every journey a StashRak package makes, we carbon offset to ensure maximum carbon balance. We currently ship within the UK, and to the European Union, EEA, Switzerland, and the USA. If you are interested in becoming a seller, we buy from UK-based individuals and businesses: drop us an email at selling@stashrak.com!