Let's spread some vintage love!

Bij Indigo Vintage geloven we in samenwerking en steunen we graag andere ondernemingen die actief zijn in de vintage of sustainable markt. Maak hieronder kennis met een aantal intiatieven die wij een warm hart toedragen.  Let's support one another and spread some vintage love!

 

 

Von Deux

 

Al een tijdje volgen we Von Deux op insta. Von Deux is een webshop gespecialiseerd in toffe hand-picked vintage kleding, schoenen, sieraden en accessoires. Recent kozen ze echter voor een nieuw avontuur en openden ze hun eigen winkel aan de Goudsesingel in Rotterdam. Omdat wij altijd erg enthousiast worden wanneer andere mensen de verkoop van mooie, pre-loved items ook serieus nemen, besloten we Rosanne, eigenaresse van Von Deux, wat vragen te stellen over haar motivatie en ervaring met haar winkel. Maak kennis met haar en haar mooie onderneming!

 

Rosanne, waar komt jouw passie voor vintage kleding vandaan?

 

"Ik ben al sinds mijn pubertijd geïnteresseerd in vintage kleding. Dat is begonnen met muziek. Ik begon in de jaren ’90 te luisteren naar The Doors, Jimi Hendrix, Janis Joplin etc en begon mij als hen te kleden. Kort daarna ben ik erg beïnvloed door de grunch muziek en maakte ik eigenlijk een combinatie tussen de hippie en alternative style. Ik kreeg één keer in de drie maanden kleedgeld en dan pakte ik meteen de trein naar Amsterdam om daar alles uit te geven op het Waterlooplein. Ik draag nog steeds kleding die ik toen kocht, dat zegt wel wat over de kwaliteit van vintage.”

 

Von Deux bestaat nu 3 jaar. Wat was destijds je belangrijkste motivatie om met de winkel te starten?

 

“Ik werkte als docent en dat werk begon mij steeds minder te bevallen. Ik miste creativiteit en luchtigheid in mijn werk en het docentschap werd steeds zwaarder en veeleisender.  Daarnaast waren mijn zus en vader ernstig ziek en zag ik in dat ik de stap moest maken, want het leven kan echt heel kort zijn. Ik ben eerst wat minder in het onderwijs gaan werken en besteedde de overgebleven tijd in mijn webshop. In februari ben ik volledig gestopt met lesgeven om mij compleet te richten op mijn winkel.”

 

Alle items die jullie verkopen zijn handpicked. Hoe bepaal je welke stukken je wel aan de collectie toevoegt en welke niet?

 

“Alle items zijn inderdaad handpicked. Ik ben diegene die op markten op haar knieën zit te graaien in een berg kleding, op zoek naar de parels. Daarna wordt alles thuis gewassen en gestreken.”

 

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze geen vintage en tweedehands kleding shoppen, omdat ze het te lastig vinden. Hun bezwaar is bijvoorbeeld dat er van alles maar één maat is, of dat ze het moeilijk vinden te combineren. Welk advies zou je hen kunnen geven?

 

“Ik krijg deze vraag inderdaad regelmatig. Wanneer je naar de commerciële winkels gaat zie je vaak setjes en kleurencombinaties bij elkaar hangen. Dat is makkelijk, want je hoeft er verder niet echt over na te denken. Vintage shoppen kan echt heel erg overweldigend zijn met al die prints en kleuren bij elkaar. Ik zou aanraden om, voordat je gaat winkelen, eerst eens goed te kijken wat je nog in je eigen kledingkast hebt liggen en hangen. Wat draag je graag? Welke stoffen, kleuren en prints zijn favoriet? En wat mist er nog en wat zou je graag willen vinden? Je zou ook een moodbord kunnen maken op Pinterest. Hierdoor kun je gerichter zoeken en bepaalde secties meteen links laten liggen.”

 

En waar let je zelf het meest op als je voor je eigen garderobe (vintage) kleding koopt?

 

“Wanneer ik voor mijzelf ga winkelen duik ik er eigenlijk zonder bepaald plan in. Ik kijk wel wat er is en wat mij past. Ik ben wel dol op broeken en, vooral, jasjes. O ja, en leren vintage tassen, daar heb ik ook een enorm zwak voor! Ik kan echt zo blij worden wanneer ik een mooi item heb gevonden en dat mij ook nog eens past. Maar, ik moet eerlijk zeggen, er zijn maar weinig situaties dat ik niet geslaagd thuiskom.”

 

Nog plannen voor de toekomst?

 

“Sinds 13 juni heb ik in Rotterdam mijn eigen fysieke winkel geopend. Een enorme stap, heel spannend ook! Ik liep al een tijdje rond met dat idee en was al wat aan het rondkijken. Na 16 jaar met veel mensen (leerlingen) samengewerkt te hebben opeens alleen thuis een webshop runnen is een behoorlijke verandering en ik wilde eindelijk eens werken in de stad waar ik ook in woon, het prachtige Rotterdam. Ik heb een mooi pand in een heel leuk en opkomend stukje van de stad en ik kon niet blijer zijn. We gaan verder zien wat de toekomst zal brengen, maar ik heb er heel veel zin in!”

 

 


StashRak

 

StashRak is a UK-based, secondhand clothing marketplace for buying, selling, and trading preloved fashion and accessories. We believe that every item of clothing has a story that can last for many lifetimes and our job is to find new homes for objects of the past, thereby championing a circular economy.

 

The business was founded by Alex Gushurst-Moore, an art historian living in Cambridge, UK. A personal passion project quickly grew into a family business, with Alex’s sister Jo and partner PJ heading up social media and operations respectively.

Sustainability is at the root of what we do. Pick-ups and drop-offs in Cambridge are serviced by bike and foot; our packaging is responsibility sourced, made of recycled materials, and fully recyclable; and for every journey a StashRak package makes, we carbon offset to ensure maximum carbon balance. We currently ship within the UK, and to the European Union, EEA, Switzerland, and the USA. If you are interested in becoming a seller, we buy from UK-based individuals and businesses: drop us an email at selling@stashrak.com!