We're just getting started!

   

Indigo Vintage is een webshop en pop up store met een ruime collectie vintage sieraden en accessoires. Grandma's little secrets & mum's biggest sins - we bieden een veelzijdige selectie kostuumsieraden aan van tussen de jaren '20 en '90. 

De sieraden van Indigo Vintage worden wereldwijd ingekocht. Voor verkoop worden ze zorgvuldig gereinigd, en als nodig gepoetst en gerestaureerd. Het restaureren doen we zo veel mogelijk in geest van het tijdperk waarin ze gemaakt zijn. Oorbellen worden voor verzending tevens gedesinfecteerd.

Indigo Vintage is een start up en heeft een grote verzameling sieraden. We hebben daarom nog veel te poetsen, restaureren, fotograferen, beschrijven en posten - elke maand zetten we nieuwe vintage sieraden online. Superleuk als je ons wilt volgen in dit avontuur, via de site, facebook en instagram!

 

Okt 2019, poserend voor de Insta van een
lieve vriendin en haar vintage kledingwinkel 

   

Art historian & Gem lover

My story: Het genieten van mooie, oude dingen heb ik, Liselotte, zeker van mijn moeder geërfd. Waar ik me als kind nog ergerde aan de omwegen langs antiekwinkels en bezoekjes aan Franse kerken, kocht ik als uitwonende student al snel m'n eerste brocante servies. Mijn keuze destijds voor een studie kunstgeschiedenis is dan ook zeker te verklaren door deze passie voor nostalgie en esthetiek.

Na mijn afstuderen lag de focus op een fulltime loopbaan als kunsthistorisch onderzoeker. Deze ambitie werd echter goed in de kiem gesmoord door plotselinge, langdurige ziekte. Dit was een heftige tijd, maar door allerliefste hulp van man, (schoon)familie en specialisten kan ik deze gelukkig zo langzamerhand achter me laten. Er is weer ruimte ontstaan voor verzamelen, onderzoeken en beleven!

Mijn ochtenden heb ik momenteel gereserveerd voor kunsthistorisch onderzoek, terwijl ik me in de middag onderdompel in strass, kristal, emaille, glas en zilver. Deze heerlijke combinatie van hoofdwerk, creativiteit en sociaal contact werkt goed en zal ik als het aan mij ligt ook nog wel even volhouden.

Indigo Vintage: Omdat ik er zelf van geniet te zien wat mensen door de decennia heen allemaal verzonnen en gemaakt hebben, beperk me binnen mijn webshop niet tot één stijl. Art Deco, Classic Hollywood, Bohemian en Power Dressing, ik vind het allemaal fantastisch! Daarnaast haal ik voldoening uit het feit dat de items in mijn webshop een mooi, duurzaam en betaalbaar alternatief zijn voor producten uit de huidige fast fashion-industrie. Ook al zijn de meeste sieraden van Indigo Vintage niet vervaardigd van edelstenen en edelmetaal, hun materiaal en vakmanschap is vaak een stuk hoogwaardiger dan de kostuumsieraden die tegenwoordig gefabriceerd worden.

Kortom: Ik verzamel en verkoop de sieraden van Indigo Vintage met veel enthousiasme en liefde. Misschien dat niet iedere bezoeker mijn eclectische smaak deelt, maar ik hoop wel dat de webshop mijn passie uitstraalt en dat er voor elke treasure seeker een mooie schat bijzit!